Τα πρώτα βήματα μετά την έναρξη εργασιών της επιχείρησης σας

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την έναρξη εργασιών στην ΔΟΥ είναι τα εξής:

  • Επαγγελματικός λογαριασμός Τραπέζης

Από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας στην εφορία, θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσετε στη δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού όψεως μέσα σε 30 ημέρες σε τράπεζα της επιλογής, που να σας εξυπηρετεί και θα δηλωθεί από το λογιστήριο στην ΑΑΔΕ.

  • POS -Τερματικό ηλεκτρονικών συναλλαγών

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη Κ.Υ.Α. 45231/2017  τα επαγγέλματα που είναι υπόχρεα να προβούν σε εγκατάσταση τερματικού ηλεκτρονικών συναλλαγών pos είναι σχεδόν όλα  ( ειδικά αυτά που έχουν συναλλαγές με ιδιώτες ).Εάν η δραστηριότητα σας υποχρεούται πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί pos.

  • Ταμειακή μηχανή (Φορολογικός ηλεκτρονικός μηχανισμός)

Σε περίπτωση που η φύση της επιχείρησης απαιτεί τη λειτουργία ταμειακής μηχανής, θα πρέπει να αγοράσετε υποχρεωτικά  και η  δήλωση της Έναρξης των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών, γίνεται ηλεκτρονικά μέσω taxisnet (www.gsis.gr) εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς.

  • Σφραγίδα επιχείρησης

Θα προμηθευτείτε μια σφραγίδα με όλα τα στοιχεία της επιχείρησης σας.

  • My data – Ηλεκτρονική τιμολόγηση – Έκδοση παραστατικών υποχρεωτικά online

Aπό 01/01/2022 με το MyData γίνεται υποχρεωτική η έκδοση όλων των παραστατικών (Τιμολόγια και αποδείξεις) με ηλεκτρονικό τρόπο.

Οι λύσεις που υπάρχουν για τον τρόπο και τη διαδικασία διαβίβαση είναι ”μερικές” άλλα σας προτείνουμε τις εξής : α) μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, το e-timologio β) μέσω εμπορικού προγράμματος (λογιστικού, ERP, CRM κλπ) τα οποία συνδέονται απευθείας με την ΑΑΔΕ ( καλύτερη διαχείριση και παραπάνω δυνατότητες για μεγαλύτερο  όγκο παραστατικών  , μέσο κόστος εφαρμογής  150 ευρώ το έτος για τα online εμπορικά ) . γ) μέσω ταμειακής μηχανής. Αυτός ο τρόπος διαβίβασης δεδομένων ισχύει μόνο για τις λιανικές πωλήσεις.

 

Είσαι έτοιμος;

Στο χώρο των επιχειρήσεων οι αλλαγές είναι συνεχείς και αλλεπάλληλες αφού μέσα σε μία μέρα μπορεί να έρθει ο κόσμος ανάποδα. Για αυτό ένα  σημαντικό πράγμα είναι να διαλέξεις κάλους συνεργάτες για να μπορείς να πετύχεις το σκοπό σου!

 

 

Η εξειδικευμένη ομάδα της Βack Office Co O.E. αναλαμβάνει την έναρξη εργασιών της επιχείρησης σας και  την υποστήριξη των πελατών της καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας .

⇒  Επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ.: 2810284004 / 2810230141 E-mail: info@backofficeher.gr  Παρασκευοπούλου 74 & Λ.Ιωνίας

 

#enarksi #ependyseis #anergoi #doy #backoffice #epixeirisi