Οι περισσότεροι ακούγοντας τη λέξη ‘’Λογιστής’’ σε μία επιχείρηση σκέφτονται φόρους και πληρωμές.

Δεν έχουν και πολύ άδικο καθώς για χρόνια το κομμάτι της δουλειάς μας, που έρχεται σε επαφή με την επιχείρηση είναι αυτό.

Έχουμε για χρόνια ‘’κολλήσει’’ στο να καταστιχογραφούμε  ατελείωτα και στην  καλύτερη  περίπτωση να  φτιάχνουμε ένα  σωστό φορολογικό σχεδιασμό, προϋπολογίζοντας τις επιβαρύνσεις που θα ‘’σηκώσει’’ η επιχείρηση και να τηρούμε την φορολογική και εργατική νομοθεσία. ακόμη και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν έχουν επιπλέον απαιτήσεις και είναι  ευχαριστημένοι με αυτές μας τις υπηρεσίες.

Πόσες  από  τις  πληροφορίες  που ήδη  καταγράφουμε  ή  εμπλουτίζοντας τις  με κάποιες  προαιρετικές  θα μπορούσαν  να χρησιμεύσουν στην άσκηση διοίκησης ;

Πώς ο λογιστής ως φορέας  εμπειριών από πολλές επιχειρήσεις  του ίδιου ή και διαφορετικού  κλάδου και σε συνδυασμό  με την κατάρτιση του μπορεί  να  γίνει  ο Σύμβουλος  της επιχείρησης ;  Ένα ακόμη  πλεονέκτημα της θέσης  του  Λογιστή-Συμβούλου  είναι η γνώση της επιχείρησης και του επιχειρηματία μέσα από την μακροχρόνια συνεργασία τους. Η φύση της δουλειάς του τον βοηθάει να έχει ένα ρεαλιστικό υπόβαθρο στις συμβουλές του.

Στόχος λοιπόν και των δύο πλευρών στη σχέση Λογιστή- Επιχεiρησης είναι να μπορέσουν να κεφαλαιοποιήσουν τα τόσα χρόνια συνεργασίας τους μπαίνοντας ο ένας περισσότερο στη ζωή του άλλου αφιερώνοντας ποιοτικό επαγγελματικό χρόνο.

 

Για την Backoffice co ΟΕ

Γιώργος Σπινθουράκης

Επικοινωνία: Παρασκευοπούλου 74 & Λ.Ιωνίας Τηλ.: 2810284004 / 2810230141

E-mail: info@backofficeher.gr Ιστοσελίδα: www.backofficeher.gr